Network Çözümleri Nedir?
Teknoloji sürekli gelişiyor ve değişiyor, bazen tahmin edebileceğinizden daha hızlı. Bu yeni araçlar işletmeleri daha üretken, güvenli ve çevik hale getirebilir. Ancak bu araçların desteklenmesi için doğru ağa ihtiyaçları vardır.
Network çözümleri, daha küçük, standartlaştırılmış elemanlardan oluşan bir altyapıdır. Kişisel bilgisayarların, dizüstü bilgisayarların ve VoIP çağrı sistemlerinin piyasaya sürülmesinden bu yana, bir işletmenin kablo ağına olan talep artmıştır. Geçmişte, her bir donanım parçasının kendi kablosunu kullandığı anlamına gelen noktadan noktaya kablolama kullanılıyordu. Kablolar tam anlamıyla noktadan noktaya uzanıyordu. Bu, yanlışlıkla fişten çekilebilen veya takılma için güvenlik tehlikesi oluşturabilecek karışık bir kablo ve kablo karmaşasına yol açacaktır. Artan hız ve daha fazla bant genişliği ihtiyacını karşılamak için yapılandırılmış kablolama sistemleri devreye girdi ve işletme ağı için en iyi çözümdür.
Yapısal kablolama sistemleri, altyapınızı düzenleyen bir tür ağ kablolama çözümüdür. Yapısal kablolamanın güzelliği, işletmelerin her gün artan veri miktarını desteklerken eklediğiniz herhangi bir yeni donanımı barındırarak işletmenizi geleceğe hazırlamaya yardımcı olmasıdır. İşletmeniz büyüdükçe işleri yönetmeyi çok daha kolay hale getirir!
Network Çözümleri Nasıl Çalışır?
Network çözümleri, sistemin yalnızca veri merkezinizdeki kablolardan oluştuğuna inanmanıza neden olabilir, ancak durum böyle değildir. Yapısal bir kablolama sistemi aslında bir bina boyunca veya bir kampüs boyunca, farklı noktaları ve ayrılmış alanları ile çalışır
Kabloların yanı sıra, yapılandırılmış kablolama çözümleri rafları, ağ dolaplarını, donanım bağlantı noktalarını ve daha fazlasını içerebilir. Bu küçük parçaların tümü, genel sistemin bir parçası olarak birlikte çalışır. Yapısal kablolamayı oluşturan standartlaştırılmış elemanlara “alt sistemler” denir. Bu alt sistemler genellikle bir binada bulunur, bu nedenle işletmenizin bulunduğu yerde nerede olacağını bilmek önemlidir.
Network çözümlerini kurmak, kendi içinde zor olabilecek sistemin döşenmesini ve tasarlanmasını içerir. Bu tasarım süreci, ısı, soğutma ve hava akışı gibi faktörleri dikkate alır ve en iyi sonuçlar için yöntemsel olması gerekir.
Network Çözümlerinin Teknik Özellikleri Nelerdir?
Network çözümleri, yapılandırılmış kablolama sisteminin bir parçası olarak çalışır. Standartlar, sisteminizdeki gerçek kabloların nasıl düzenlendiğini yönetir, ancak bunun avantajlarından biri, bunların tanımlanmasını çok daha kolay hale getirmesidir. Kablolar ayrıca kolay tanımlama için etiketlenmelidir.
Yapısal sisteminizin kullanacağı kablo türleri ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Farklı özelliklere sahip bakır veya fiberden yapılabilirler. Yapısal bir kablolama sisteminde kullanılan bazı ana kablo türleri.
Log izleme, tüm kritik ağlar ve cihazları kapsayan bilişim sistemlerinin ürettiği olay kayıtlarının(loglarının) belirlenen kurallara göre analiz edilmesi olarak tanımlanmaktadır.
Kurumların güvenlik seviyesi, ileriye dönük büyüme hızlarını belirler. Güvenlikle ilgili olası problemlerin getirdiği mali yük diğer zararların kat kat üstünde olabilir.
Ağ çözümlerimizi sağlamada müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik ağ altyapısı, topolojisi ve firma ihtiyaçları göz önüne alınarak ileriye dönük tasarımlarla çözümler sunuyoruz.
Ağ iletişimini hızlandırmak ve maliyetleri azaltmak gibi avantajlar sunan basitleştirme ve kapsamlı network yönetimi sistemlerimizi hizmetinize sunuyoruz.
Ağ ve sistem tarafında kritik olarak görülen donanımın tamamının anlık kontrol edilebilmesi ve müdahale edilebilmesi durumuna monitoring denilmektedir.
Ağ sistemlerinin kesintisiz sağlanması ve problemlerin daha hızlı çözülmesi için yapısal kablolama doğru olarak planlanarak belirlenen plana göre uygulanmaktadır.